Zoekt u een advocaat voor een Verklaring Omtrent het Gedrag?

Voor steeds meer functies wordt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd. Indien u in het verleden een justitiecontact gehad hebt, kan zo’n verklaring worden geweigerd. Dit kan grote gevolgen hebben voor u. Immers, die leuke nieuwe baan waarvoor u was aangenomen gaat opeens niet meer door en u kunt vaak ook niet meer terecht in dezelfde branche, ondanks dat u juist voor dit soort werk bent opgeleid.

Voor functies in de kinderopvang is er zelfs sprake van een zogenaamde continue screening. Dit betekent dat als u al VOG hebt, u deze onder bepaalde omstandigheden opnieuw zult moeten aanvragen. Dit kan aan de orde komen als er vanuit de Justitiële Informatiedienst een signaal wordt gegeven omdat u een contact met justitie hebt gehad.

Indien u het niet eens bent met een (voorgenomen) weigering van een VOG, dan is het belangrijk om u te laten bijstaan door een advocaat die weet wat de criteria zijn en die voldoende praktijkervaring heeft om een goede inschatting te kunnen maken van de slagingskansen van een bezwaarschrift of een beroep bij de rechtbank.

De ervaring leert dat de kansen op een VOG vaak te klein worden ingeschat. Neem bij twijfel gewoon contact op. Op basis van uw verhaal kan vaak al een goede inschatting worden gemaakt.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees dan de volgende artikelen: