Van Breukelen Advocatuur was één van de eerste kantoren in Nederland die zich specifiek heeft toegelegd op bijstand aan mensen die verdacht worden van het kweken of drogen van wiet of het hebben van een hennepkwekerij. Bijstand in deze zaken vereist namelijk specifieke kennis en vaardigheden. U moet een advocaat hebben die weet hoe een kwekerij technisch werkt en die begrijpt dat het ene plantje het andere niet is.

Uw grootste zorg in dit soort gevallen is meestal niet de straf. Het eindigt in de meeste gevallen met een werkstraf, tenzij het gaat om een zeer grote ‘hennepfabriek’. Uw zorg is de zogenaamde ontnemingsvordering: als het Openbaar Ministerie meent dat u één of meerdere oogsten hebt gehad met de wietkwekerij, dan zal de Officier van Justitie de winst die u hebt gemaakt van u terugvorderen. Dit is de bekende ‘pluk ze’ wetgeving. Criminelen moeten worden ‘geplukt’ van de opbrengsten van hun criminele activiteiten. Vaak wordt daar ook al een voorschot opgenomen doordat uw (kostbare) bezittingen zoals auto’s, horloges en schilderijen in beslag worden genomen. Ook wordt er vaak beslag gelegd op uw woning.

Het probleem is dat de politie vaak denkt dat u een bepaald aantal oogsten hebt gehad, terwijl het er veel minder waren. Misschien hebt u maar één oogst gehad en is deze mislukt. Misschien hebt u alleen maar uw woning ter beschikking gesteld aan een ander en hebt u helemaal geen geld gehad. Justitie heeft vaak geen boodschap aan uw verhaal. U bent degene die gepakt is met hennep in uw woning, dus u zult wel al dat geld verdiend hebben.

Om te voorkomen dat u ten onrechte grote bedragen moet gaan betalen is het zaak om u te laten bijstaan door een advocaat die weet hoe hij verweer moet voeren in dit soort zaken. Mr. Van Breukelen staat hennep cliënten bij door het gehele land en heeft zijn cliënten in totaal waarschijnlijk al vele tonnen bespaard. Wilt u meer weten, kijk dan op de website hennepadvocaat.net. Hier worden door mr. Van Breukelen regelmatig artikelen gepubliceerd over hennepstrafzaken.