Van Breukelen Advocatuur
hero_pattern.png

VOG

Van Breukelen Advocatuur heeft veel ervaring met het (alsnog) verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag nadat deze is afgewezen. 

 

Verklaring Omtrent het Gedrag

Voor steeds meer functies wordt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gevraagd. Indien u in het verleden een justitiecontact gehad hebt, kan zo'n verklaring worden geweigerd. Dit kan grote gevolgen hebben voor u. Immers, die leuke nieuwe baan waarvoor u was aangenomen gaat opeens niet meer door en u kunt vaak ook niet meer terecht in dezelfde branche, ondanks dat u juist voor dit soort werk bent opgeleid. 

Voor functies in de kinderopvang is er zelfs sprake van een zogenaamde continue screening. Dit betekent dat als u al VOG hebt, u deze onder bepaalde omstandigheden opnieuw zult moeten aanvragen. Dit kan aan de orde komen als er vanuit de Justitiële Informatiedienst een signaal wordt gegeven omdat u een contact met justitie hebt gehad. 

Indien u het niet eens bent met een (voorgenomen) weigering van een VOG, dan is het belangrijk om u te laten bijstaan door een advocaat die weet wat de criteria zijn en die voldoende praktijkervaring heeft om een goede inschatting te kunnen maken van de slagingskansen van een bezwaarschrift of een beroep bij de rechtbank. 

De ervaring leert dat de kansen op een VOG vaak te klein worden ingeschat. Neem bij twijfel gewoon contact op. Op basis van uw verhaal kan vaak al een goede inschatting worden gemaakt. 

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees dan de volgende artikelen:

 

Contact

➤ adres

Westblaak 31
Rotterdam

☎ CONTACT

info@kantoorvanbreukelen.nl
(010) 737 06 30

 
Spacer
 
 

Stel uw vraag

Gebruik dit formulier om contact met het kantoor op te nemen en om uw vraag of juridisch probleem aan ons voor te leggen. Vanzelfsprekend kunt u ook bellen of gewoon een mail sturen. Wij helpen u graag.